Sprzęt tenisowy

Gra amatorska, porady itp.

Sprzęt tenisowy

Postprzez ElPayaso » niedziela, 11 lip 2010, 11:00

Chcę kupić rakietę w najbliższym czasie, jednak szczerze powiem, że się nie znam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z tenisem i zawodowcem na pewno nie będę. Mogę wydać na rakietkę nie więcej niż 200 zł. Jeśli macie jakieś pomysły i porady to piszcie.
Obrazek
ElPayaso
Nowicjusz

Data rejestracji na forum:
środa, 13 sty 2010, 00:32

Re: Sprzęt tenisowy

Postprzez Karolek » środa, 28 lip 2010, 18:54

Więc tak : przymierzam się do kupna nowej, wreszcie porządnej rakiety tenisowej, ale oczywiście nie wiem jaką wybrać .
W tenisa gram teraz 3 rok i stwierdziłem, że lepiej gra mi się rakietami lżejszymi.
Jaką byście mi proponowali?
I czy to, że jestem leworęczny to ma jakieś znaczenie przy wyborze rakiety?
Bo ja nie interesuje się sprzętem tenisowym i dlatego pytam Was ^^
Obrazek
Karolek
Wielki Szlem

niedziela, 10 sty 2010, 22:03
Ulubiona zawodniczka: Agnieszka Roma Radwanska
Ostrzeżenia: 2
2

Postprzez Davioz » środa, 28 lip 2010, 19:10

Ja zaproponuję Ci mojego Wilsona k factor k tour. Rakieta jest bardzo lekka, bo ma zaledwie 2,5kg. Muszę przyznać, że gra się nią dobrze obiema rękoma, bo sam jestem leworęczny, choć częściej grywam prawą. Rakieta ta łączy kontrolę i dynamike. Najlepiej gra sie niaą z linii końcowej, lecz powinieneś też sobie poradzić z nią pod siatką, kwestia techniki. Wilson jak to Wilson i nistety troche kosztuje. Może przy dobrej okazji kupisz ją za jakieś 3-4 stówy, raczej nie mniej. Na końcu dodam, że to podobno rakieta JuJu i MJMS xd

edit: a Tobie ElPayaso, jako początkującemu, zaproponuje Head Nano Tornado :D w grnicach 150-200zl. Rakieta malo znanej firmy, ale to na niej uczy sie grać np. moja siostra xdd i po kilku miesiącach gra zdecydowanie lepiej :D Potem mógłbyś przejść na Babolaty lub mniej wymagające Wilsony.
US Open 2010. my players
Obrazek
VeeNaRena

Dulko.::.Dushevina.::.Groth.::..Hsieh.::.Mattek-Sands.::.MJMS.::.Peer.::.Rodionova.::. Vesnina
Benesova.::.Clijsters.::.Cohen.::.King.::.Lepchenko.::.Lucic.::.Makarova.::.McHale.::.Perry.::.Petkovic.::.Riske

Obrazek
Davioz
Moderator Gier

piątek, 22 sty 2010, 21:58
Ulubiona zawodniczka: Zarah Razafimahatratra
Ostrzeżenia: 1

Postprzez ElPayaso » niedziela, 1 sie 2010, 17:08

Trochę w ciemno kupiłem Dunlopika Xfire98, grałem już parę razy i póki co podoba mi się. Jak się nie sprawdzi to zastanowię się nad tym headem, a co ciekawe też brałem go pod uwagę. Oczywiście twoja rakieta Davioz ma 250 gram, a nie 2,5 kg. W każdym razie dzięki za pomoc.
Obrazek
ElPayaso
Nowicjusz

środa, 13 sty 2010, 00:32

Powrót do Wasz tenis