Czy to "koniec" Domachowskiej?

Dział ogólny rozgrywek WTA

Czy Marta Domachowska jeszcze uszczęsliwi własną grą swoich fanów?

Tak, ale nie nastąpi to w tym sezonie
4
25%
Tak i to jeszcze w tym sezonie
3
19%
Raczej nie
7
44%
Nie, jest coraz gorsza
2
13%
Nie wiem
0
Brak głosów

Liczba głosów : 16

Czy to "koniec" Domachowskiej?

Postprzez Whydack » poniedziałek, 12 lip 2010, 23:50

Marta Domachowska to do niedawna najlepsza polska tenisistka. Obecnie patrzeć według rankingu trzecia rakieta Polski. Jednak jej wyniki z obecnego sezonu pozostawiają wiele do życzenia. Na dzień dzisiejszy jej najlepszym wynikiem jest jak dotąd półfinał ITF-u w Midland. Przeważnie polska tenisistka swoje starty w sezonie 2010 kończyła już na I rundach i to zawodów rangi ITF. W powrocie do formy nie pomogły nawet wakacje w Egipcie na które Domachowska wybrała się podczas...Wimbledonu. Czy to już koniec dobrej gry zawodniczki, którą kiedyś uznawano za nadzieję Polskiego tenisa? Czy jednak tylko "chwilowy" spadek formy?
// You are my muse on the court Masha ♥ ...
Whydack
Administrator

Data rejestracji na forum:
środa, 6 sty 2010, 14:08
Ulubiona zawodniczka: Maria Sharapova

Re: Czy to "koniec" Domachowskiej?

Postprzez Marco » wtorek, 13 lip 2010, 10:52

Marta ma już 24 lata, musiałaby się ostro wziąć w garść i wygrywać turnieje ITF, a potem osiągać dobre rezultaty w WTA, aby jeszcze uszczęśliwić fanów. Jako, że ogólnie jestem sceptykiem, sądzę, że przegapiła swój czas na wybicie się i nic wielkiego już raczej nie osiągnie.

Marion Bartoli/Aravane Rezai/Victoria Azarenka/Maria Sharapova
Marco
ITF

sobota, 3 lip 2010, 22:54
Ulubiona zawodniczka: Bartoli Azarenka Sharapova
Ostrzeżenia: 1

Postprzez Agent_Provocateur » wtorek, 13 lip 2010, 19:40

Moim zdaniem nic z niej już nie będzie... chyba, że zafunduje sobie jakiś dłuższy rozbrat z tenisem żeby uspokoić myśli. Takie granie na siłę w rozgrywkach niższego szczebla raczej większego sensu nie ma.
Obrazek
Date-Krumm Ivanovic S.Williams Safarova Rezai Schnyder Arvidsson Hercog Shvedova Rodionova Zahlavova-Strycova Pavlyuchenkova Kvitova Arn Schiavone Tatishvili Krajicek Larsson MJMS
Agent_Provocateur
Moderator Gier

niedziela, 10 sty 2010, 22:40
Ulubiona zawodniczka: Hingis Pierce Tauziat

Postprzez Igor » wtorek, 13 lip 2010, 20:08

Dla mnie to jest dziwna zawodniczka- może zagrać jeden dobry mecz a potem passa benznadziejnych spotkań. Marta ma 24 lata a kiedyś Davenport mówiła że najlepszy wiek dla tenisistki to 25 lat więc może? :>
Obrazek
Igor
Premier 5

niedziela, 7 lut 2010, 19:57
Ulubiona zawodniczka: Flavia Pennetta

Postprzez Jonathan » wtorek, 13 lip 2010, 21:29

Igor napisał(a):Marta ma 24 lata a kiedyś Davenport mówiła że najlepszy wiek dla tenisistki to 25 lat więc może? :>

A to nie Capriati tak mówiła? xdd
Rzeczywiscie, ostatnie wyniki Marty są katastrofalne i póki co nie wygląda na to by miało być lepiej, ale ja wciąż wierzę. Być może jestem naiwny, ale inaczej moje kibicowanie jej nie miałoby sensu. Przed AO 08 była w podobnej sytuacji, a mimo to udało się osiągnać fenomenalny rezultat za czym poszły bardzo dobre wyniki w całym sezonie. Nie liczę na powtórkę tak spektukalrnego sukcesu jak 4.runda wielkiego szlema, ale mam nadzieję, że jeszcze się odbije i wróci chociaż do pierwszej setki - choć z jej psychiką i o to może być ciężko.. ale dajesz Domcia! 'Believe!' - jak to mówi Melanie :>
Obrazek Obrazek Obrazek
Never Give Up, Never Surrender ✖
Jonathan
Moderator

piątek, 8 sty 2010, 22:54
Ulubiona zawodniczka: Bethanie Lynn Mattek-Sands

Postprzez Karolek » środa, 14 lip 2010, 10:05

Może jestem naiwny, ale ja wciąż wierzę w Martę.
Chociaż jej ostatnie wyniki są no po prostu żenujące ale tak naprawdę wszystko zależy od samej Marty ; wiadomo, że największym problemem jest jej psychika i odpowiednia koncentracja w trakcie meczu.
Jeśli Domachowska wszystko sobie poukłada to może wreszcie zacznie coś grać, ale kiedy to nastąpi?
Będzie ciężko ale wierzę :przytul:
Obrazek
Karolek
Wielki Szlem

niedziela, 10 sty 2010, 22:03
Ulubiona zawodniczka: Agnieszka Roma Radwanska
Ostrzeżenia: 2
2

Postprzez Landon » środa, 14 lip 2010, 10:16

Ja trochę nie rozumiem tematu, bo dlaczego miałby się skończyć ktoś kto się tak na dobre nie zaczął?
Marta nigdy nie spełniła pokładanych w niej nadziei i tak naprawdę poza jednym wynikiem na światowym poziomie (4 runda w Australii) to niewiele zdołała osiągnąć w karierze seniorskiej. Nigdy w jej środowisku i otoczeniu nie było pewnie, spokojnie, zawsze były jakieś zawirowania, nieporozumienia z trenerami, rodzicami, dziennikarzami... Jej ranking odkąd pamiętam oscylował między pierwszą a drugą setką, i tak będzie pewnie do momentu kiedy Marcie odechce się próbować.
Obrazek
Obrazek
Landon
Premier Mandatory

poniedziałek, 11 sty 2010, 14:48
Ulubiona zawodniczka: Jelena Jankovic

Postprzez Kacpero221 » środa, 14 lip 2010, 17:58

W zeszłym tygodniu, w rozgrywkach Bundesligi, Marta przegrała z 464. zawodniczką rankingu, Scarlett Werner. Dziewczyno, musisz wziąć się w garść...

Road to SEC: SW|CW|VW|JJ|VZ|FS|KC|VA|JD|AR|SP|FP|NP|MS|SK
Kacpero221
Junior

sobota, 10 lip 2010, 19:08
Ulubiona zawodniczka: Wszystkie oprocz Safiny
Ostrzeżenia: 1

Postprzez Slamentieva » niedziela, 25 lip 2010, 04:54

Zagłosowałem na tak, ale nie nastąpi to w tym sezonie.
Nie wiem ile zajmie Marcie powrót, ale raczej to nie będzie ten rok, i być może również nie kolejny.
Zawsze byłem zdania, że jeśli ktoś był naprawdę dobry, to prędzej czy później pokona kryzys. Marcie niewątpliwie potrzebna jest przerwa, i nie mówię tutaj o wakacjach w ciepłych krajach, tylko o dłuższym rozstaniu się z tenisem.
Zawodniczek pokroju Marty, które miały problemy i taka przerwa dała oczekiwany efekt, jest sporo. Można tutaj podać przykład Kanepi czy bardziej skomplikowany, Groenefeld. Marta w formie gra naprawdę fajny tenis. Potencjał i umiejętności uważam, że ma spore i potrzeba jej dwóch, trzech dobrych turniejów, żeby to podniosło ją na duchu. Przecież niegdyś pokonała wiele dobrych tenisistek, choćby takich jak Sugiyama, Li czy Medina-Garrigues; rozegrała kilka świetnych turniejów, np. Australian Open 2008.

Wierzę w Martę i trzymam kciuki za jej powrót, przez długi czas była pierwszą rakietą w Polsce, i mam nadzieję, że te czasy wrócą, Domachowska jest świetną dziewczyną i musi się udać :).
Slamentieva
International

piątek, 22 sty 2010, 16:37
Ulubiona zawodniczka: miss Serena Williams
Ostrzeżenia: 2
2

Postprzez anaivanovic09 » środa, 28 lip 2010, 13:36

Zagłosowałam, że raczej nie. I tak też uważam, jednak myśląc o tym, przypomina mi się Kubot, który jest o wiele starszy i dopiero teraz zaczyna się wspinać. Więc jakaś nadzieja jest.... :))
anaivanovic09
Junior

sobota, 20 mar 2010, 13:14
Ulubiona zawodniczka: Ana Ivanovic

Postprzez Landon » środa, 28 lip 2010, 13:43

Tylko, że idea tego tematu nie ma nic wspólnego z Kubotem.
Historia z Łukasz jest zupełnie inna, on uwierzył w siebie i zaczął osiągać wyniki w singlu po znakomitych rezultatch w grze deblowej. W pewnym momencie singiel przestał być absolutnym priorytetem, i skupił się na deblu, stąd teraz niejedenokrotnie ma problem bogactwa, bo gra w dużych turniejach bez eliminacji zarówno singla jak i debla. Domachowska w młodym (porównując z Kubotem) wieku weszła do czołowej setki rankingu, grała w dużych turniejach, ogrywała się z gwiazdami, miałą bodajże 18 czy 19 lat dochodząc do finału turnieju WTA. Ona "zna" te rejony rankingu w których teraz obraca się Kubot, dla niego to była całkowita nowość, on nie wiedział czego się spodziewać. Marta z kolei była już w top50, dla niej to byłby powrót, byłaby już prędzej starą wyjadaczką w szerokiej czołówce niż nową twarzą, jak Kubot.
Obrazek
Obrazek
Landon
Premier Mandatory

poniedziałek, 11 sty 2010, 14:48
Ulubiona zawodniczka: Jelena Jankovic

Postprzez anaivanovic09 » piątek, 30 lip 2010, 15:28

Masz rację Landon :)) Ale może Domachowska uwierzy w siebie tak jak Kubot. W końcu już zna te rojony WTA. Nie chce tu ciągnąć tematu Kubota. Rozgrywki ATP a WTA to całkiem inna bajka :)) wg mnie. Jeśli Marta ostro się za siebie wezmie i popracuje nad swoją psychiką to kto wie, ale na pewno będzie jej ciężko. Choć nadal jestem na "Raczej nie".
anaivanovic09
Junior

sobota, 20 mar 2010, 13:14
Ulubiona zawodniczka: Ana Ivanovic

Powrót do Świat WTA